سه شنبه ۲۵ شهریور ۰۴

تفاوت قهوه اسپرسو و قهوه ترك

همه چيز درباره قهوه

اسپرسو و قهوه ترك هر دو طعم دار و غني هستند، اما از بسياري جهات متفاوت هستند. از نوع دانه، اندازه آسياب، آماده سازي و زمان آماده سازي، متعجب خواهيد شد.
براي خريد قهوه با كيفيت مي توانيد به فروشگاه اينترنتي اوسكافه مراجعه كنيد.

قهوه ترك

تهيه قهوه ترك از خاورميانه و كشورهاي اروپايي، از جمله گرين، تركيه و ايران آغاز شده است و يكي از قديمي ترين روش ها براي تهيه يك فنجان جو است.
اين ماده با مخلوط كردن آب با دانه هاي قهوه ريز خرد شده (و غالباً شكر) و آوردن مايع به مرحله كف، درست قبل از جوشيدن درست مي شود.
به طور سنتي، آن را در گلدان سزوه دم مي كردند - اگرچه مي توانيد از هر گلدان كوچك استفاده كنيد. هنگامي كه به مرحله مورد نظر رسيد،
قبل از لذت بردن از مايع، پودر آسياب قهوه اجازه مي يابد تا حل شود. مي توان آن را بدون شكر سرو كرد. با اين حال، اغلب با مقادير متوسط ??قند درست مي شود.
همچنين افزودن هل به قهوه ترك يك روش معمول است.

اگر علاقمند به كسب اطلاعات بيشتر در خصوص قهوه ترك هستيد، مي توانيد به مقاله"هر چيزي كه بايد درباره قهوه ترك بدانيد" مراجعه كنيد.

توجه داشته باشيد كه:
  • بدون فيلتر گذاشتن قهوه، منجر به غلظت كافئين بسيار بالاتري در مقايسه با ساير روش هاي آماده سازي مي شود.
  • بيشتر مردم ترجيح مي دهند از دانه هاي 100? عربيكا استفاده كنند زيرا نقش مهمي در عروسي هاي تركيه دارند.

قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو به اندازه قهوه ترك باستاني نيست و در حال حاضر طرفداران زيادي در سراسر جهان دارد.
از نظر تكنيكي، اسپرسو هم يك روش دم كردن است و هم قهوه اي كاملاً با طعم و مزه ايتاليايي.
در آن زمان، ايتاليايي ها نمي خواستند هزينه زيادي براي اسپرسوي خود بپردازند، كه باعث شد قهوه خانه ها مخلوط اسپرسو را با قهوه روبوستامخلوط كنند.
به همين دليل است كه تا به امروز برخي از تركيبات تقريباً 20? دانه روبوستا را در خود دارند.
امروزه بيشتر دوستداران قهوه از دانه هاي قهوه اندونزي، برزيل و آمريكاي جنوبي و مركزي براي ساختن تركيبات اسپرسو استفاده مي كنند.

تفاوت ها

1- نوع رست قهوه

بيشتر دوستداران قهوه ترجيح مي دهند از رست تيره هم براي قهوه اسپرسو و هم از قهوه ترك استفاده كنند، اما شما مي توانيد از هر نوع رستي كه دوست داريد استفاده كنيد.
شايان ذكر است كه رست تيره براي قهوه اسپرسو بهترين عملكرد را دارد. در حقيقت، بيشتر تركيبات اسپرسو كه مي توانيد پيدا كنيد از رست تيره است.
بخش عظيمي از نوشيدني هاي قهوه ترجيح مي دهند براي قهوه ترك خود از رست سبك استفاده كنند.
اين به اين دليل است كه رست سبك عطر و بوي بيشتري مي دهد و مشخصات عطر و طعم قهوه هنوز بسيار قابل تشخيص است.
همچنين مي توانيد براي رست قهوه در منزل، به مقاله "چگونه قهوه را در خانه رست كنيم؟" مراجعه كنيد. 

2- نوع آسياب قهوه

قهوه ترك در مقايسه با اسپرسو از سايز ريزتري برخوردار است. اندازه ريزتر آسياب تركيبي اجازه حل مواد جامد محلول را مي دهد و اين دم كرده را بسيار خوش طعم مي كند.

از طرف ديگر، قهوه اسپرسو از آسياب ريزتر (درشت تر از تركي) استفاده مي كند. به بيان ساده، اين آسياب بايد ريزتر از شكر باشد اما از آرد درشت نيست.

نكته حرفه اي! 
برخلاف انواع تفت و حبوبات كه مي توانيد آزمايش كنيد، اندازه آسياب كاملاً مشخص است، فضاي 
بسيار كمي براي تنظيم وجود دارد. 
دليل اين امر اين است كه اندازه آسياب تا حد زيادي بر زمان استخراج و كيفيت دم كرده توليد شده 
تأثير مي گذارد. 
به عنوان مثال، استفاده از آسياب درشت براي اسپرسو باعث ايجاد قهوه اي ضعيف و بدون كرم 
مي شود، با وجود اين كه بهترين دستگاه اسپرسو ممكن را داريد.

3- زمان دم كردن قهوه

زمان تهيه دم اسپرسو كوتاه تر است. در واقع، ممكن است زمان دم كشيدن بسته به تعداد

شات هايي كه در فنجان خود ترجيح مي دهيد، متفاوت باشد.

براي يك بار اسپرسو بيشتر از 30 ثانيه طول نمي كشد. تهيه قهوه ترك ساده است و به سرعت

انجام مي شود و تقريباً 2-3 دقيقه طول خواهد كشيد. قهوه ترك براي مهماني يا گذراندن وقت

مناسب است.

4- كافئين

وقتي صحبت از همان حجم قهوه اسپرسو و ترك مي شود ، مقدار كافئين موجود در آنها تقريباً مشابه است و فقط به دليل نوع رستي كه استفاده مي كنيد متفاوت است.

قهوه ترك از تفت سبك استفاده مي كند، اما از آنجا كه آب مدت طولاني تري با قهوه در تماس است، كافئين بيشتري استخراج مي شود.

با اين حال، از آنجا كه هر دو قهوه تركي و اسپرسو در يك وعده 1.5 تا 2 اونس سرو مي شوند ، كافئين كلي مصرفي شما چندان زياد نيست.

5- طعم و مزه

قهوه ترك داراي طعم بسيار غني، شديد، غني و تيره است. و از آنجا كه فيلتر نشده است، شما يك دسته بافت در سراسر فنجان خواهيد داشت.

 از طرف ديگر، اسپرسو يك شات است و يك بار آنقدر سرد مي شود كه بتواند آن را نگه دارد و در يك جرعه نگه دارد. خوش طعم ، شفاف و گوارا است

نتيجه گيري

 هر دو قهوه اسپرسو و ترك از بسياري جهات به يكديگر شبيه هستند و همچنين از برخي جنبه ها مانند اندازه آسياب و رست متفاوت هستند.

بهترين راه براي آگاهي از منحصر به فرد بودن هر يك از اين نوشيدني ها تهيه آن در خانه است. همچنين مي توانيد از نزديكترين كافي شاپ خود ديدن كنيد.

اكنون نوبت شماست كه اين نوشيدني ها را بچشيد و فراموش نكنيد كه تجربه خود را به اشتراك بگذاريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.